Кокосовото масло се използва често в натуралната козметика. Но интернет е

...
Кокосовото масло се използва често в натуралната козметика. Но интернет е
Коментари Харесай

Здрави зъби и свеж дъх с кокосово масло

Кокосовото масло се употребява постоянно в натуралната козметика. Но интернет е разтресен от наклонността да се употребява кокосово масло за избелване на зъбите. Кокосовото масло има антимикробни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и може да помогне за поддържане на оралната хигиена. Но в действителност ли оказва помощ за избелване на зъбите или е следващ мит? Нека се задълбочим в това по какъв начин кокосовото масло може да помогне за избелване на зъбите и дали има действителни доказателства за това.

Кокосовото масло избелва ли зъбите?

Въпреки своите антимикробни и антиоксидантни свойства, кокосовото масло няма избелващи свойства, които биха могли непосредствено да оказват помощ за избелването на зъбите.

Въпреки че нито едно изследване не е потвърдило неговата успеваемост при избелване на зъбите, проучванията поддържат успеваемостта на кокосовото масло за понижаване на натрупването на плака и лекуване на проблеми като гингивит.

Предотвратява кариес

Кокосовото масло оказва помощ в битката с елементарните орални бактерии, като Streptococcus mutans, които са главната причина за кариес.

Намалява неприятния мирис

Кокосовото масло съдържа лауринова киселина, която е виновна за неговите антимикробни свойства. Лауринова киселина може да помогне за попречване на растежа на Helicobacter pylori, бактерията, която предизвиква неприятен мирис.

Помага при лекуване на гингивит

Кокосовото масло може да лекува гингивит, заболяване на венците, което предизвиква инфектиране и раздразнение на венците и даже може да докара до загуба на зъби в някои случаи.

Намалява образуването на плака

Мастните киселини в кокосовото масло имат антимикробни и антибактериални свойства, които отстраняват бактериите в устата и предотвратяват образуването на плака. Намаляването на натрупването на плака също може да предотврати чувствителността на зъбите.

Използването на кокосово масло може да направи вашите венци и зъби по-здрави. И можете да го употребявате с други съставки, с цел да получите снежнобяла усмивка.

Кокосово масло и сода бикарбонат

Содата за самун е алкална и може да помогне за изсветляване на петна напитки като чай, кафе и алено вино. Това бързо средство може дейно да се бори и с бактериите в устната празнина.

Необходими са ви: 1 с.л. л. кокосово масло, 1 супена лъжица. л. сода за самун.

Смесете кокосово масло и сода за самун. С получената примес мийте зъбите си за 3-4 минути. Измийте с топла вода.

Правете процедурата два пъти седмично за забележими резултати.

Кокосово масло и куркума

Куркумата съдържа куркумин, естествено съединяване, което понижава възпалението, отстранява плаката и предотвратява болести на венците като гингивит.

Какво ви би трябвало: ¼ ч. л. куркума на прахуляк, ⅛ ч. л. кокосово масло

Смесете куркума на прахуляк и кокосово масло. Нанесете сместа върху зъбите си и оставете за три минути. Внимателно изтъркайте и изплакнете с вода. И най-после измийте зъбите си с елементарна паста за зъби. Правете процедурата 1-2 пъти седмично.

Кокосовото масло е безвредно и не провокира странични резултати. Въпреки това, в случай че сте алергични към кокосово масло или изпитвате някаква сензитивност или инфектиране, до момента в който употребявате маслото, неотложно спрете да го употребявате. Гаргарата с кокосово масло също не се предлага за хора със слаби челюстни мускули, защото това уморително упражнение може в допълнение да измори мускулите ви.

Този материал е единствено за осведомителни цели и не съдържа препоръки, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако имате проблеми, свържете се със експерт.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР